Announcement

Collapse
No announcement yet.

Berhari raya sambil bercuti, satu trend masa kini?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Berhari raya sambil bercuti, satu trend masa kini?

    PADA kebiasaannya apabila menyebut sahaja ‘Hari Raya’, pastinya semua akan teringat kampung halaman masing-masing. Tidak sah kalau Hari Raya tidak disambut di kampung bersama keluarga dan sanak saudara dalam tradisi musim perayaan yang dipanggil 'balik kampung'.

    Namun dewasa kini, ramai di kalangan kita yang suka menyambut Hari Raya dengan sedikit kelainan – iaitu ber’hari raya’ sambil bercuti ke luar negara. Ia sememangnya bukan sesuatu yang baru, tetapi semakin menjadi trend masa kini.
    Semakin ramai masyarakat Malaysia yang memilih untuk menyambut Hari Raya di luar negara. Adakah ini satu trend, atau pilihan disebabkan faktor tertentu?

  • #2
    Betul tu..jadi trend tau zaman la..tapi orang have-have je la yang pergi cuti time raya..sebab kene angkut sekeluarga

    Comment


    • #3
      Menarik ...tapi sekali sekala bleh la ...klu selalu nangis kang bile dgr lagu dendang perantau ... yang best bleh jalan dan join komuniti di luar negara berhari raya .... sambil bleh jalan - jalan ...untung - untung bleh masuk TV or suratkhabar ...

      Comment


      • #4
        Raya pertama and kedua, raya la kt kampung..raya ke-3 terus fly ke destinasi..pastu bergambar raya la kt oversea..kelas tau

        Comment


        • #5
          Hujung Minggu dah nak hujung hujung raya ni mesti penuh jemputan open house ...minggu depan lah start diet dan jogging

          Comment


          • #6
            ok je, family first. cuma akan miss mega gathering la raya pertama / kedua tu.

            Comment

            Working...
            X