Announcement

Collapse
No announcement yet.

Itinerary Maldives - 7 Hari 6 Malam

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Itinerary Maldives - 7 Hari 6 Malam

    Sapa-sapa berangan nak ke Maldives, boleh la checkout itinerary Sis Juliana ni https://www.facebook.com/julianaanordin



    ❤Maldives Itinerary - 7 Hari 6 Malam❤

    Nahh sedikit tips dan itinerary ke Maldives. Disebabkan ramai yang request Itinerary Maldives hari tue kan, so lepas nie boleh la korang start plan dan susun aktiviti korang kat Maldives nanti.

    Maldives ada 2 season iaitu peak season and low season. So, korang boleh pilih la korang nak pergi waktu mana. Andai pergi peak season, sesetengah hotel agak mahal. So, kalau nak lebih murah boleh pergi time low season.

    December - April : Waktu nie adalah waktu peak tourist season sebab cuaca agak panas (summer). So, sesuailah bagi sesetengah pelancong yang suka berjemur di pantai dan mudah untuk travel dari main city ke island yang lain.

    May - August : Time nie boleh dikatakan low season sebab musim hujan. So, susah untuk korang nak bergerak kalau hujan waktu tue. Dan apa yang best, kebanyakkan hotel menawarkan harga yang murah waktu nie.

    Tapi korang kena hati2 kalau korang nak duduk di private island, okey! Make sure sebelum book korang check transportation dulu. Kalau boleh pergi by speedboat then ok, tapiiii kalau by seaplane haaa siaplah koranggg.. kalau korang nie jenis have2 xpeee xkisah kan.. nie kalau yang jenis berjimat juga naya tauuu.. mana nak cekau kalau sorang seaplane je dh USD300-USD400 per person.

  • #2
    Maldives best sangat..but i just dont like water that much

    Comment

    Working...
    X