Announcement

Collapse
No announcement yet.

Snorkeling best di Malaysia

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Snorkeling best di Malaysia

    Hi semua, just nak share beberapa tempat yang best untuk snorkeling di Semenanjung Malaysia

    1) Pulau Payar
    2) Pulau Redang
    3) Pulau Hentian
    4) Pulau Tioman
    5) Pulau Kapas
    6) Pulau Sibu

    sila share tempat-tempat lain yang menarik untuk aktiviti snorkeling

  • #2
    1) Pulau Payar
    2) Pulau Redang
    3) Pulau Hentian
    4) Pulau Tioman
    5) Pulau Kapas
    6) Pulau Sibu
    7) Pulau Sonsong

    Comment


    • #3
      1) Pulau Payar
      2) Pulau Redang
      3) Pulau Perhentian - ada dua pulau (Perhentian Besar / Perhentain Kecil)
      4) Pulau Tioman
      5) Pulau Kapas
      6) Pulau Sibu
      7) Pulau Sonsong

      Comment


      • #4
        Ada beberapa pulau ni ada Taman Reservation untuk snorkeling, sesuai untuk bawa kanak-kanak, tak ingat yang mana. Redang dengan Tioman confirma ada . Jabatan Laut jaga so kena bayar untuk masuk.

        Comment


        • #5
          Pulau Sonsong? tak pernah dengar lagi...mesti menarik nih

          Comment


          • #6
            tempat baru bagi pemancing dan diver
             

            Comment


            • #7
              pulau payar kat langkawi rupanya, menarik ni

              http://langkawiguide.com/snorkeling/

              Comment


              • #8
                Originally posted by konarbaring View Post
                pulau payar kat langkawi rupanya, menarik ni

                http://langkawiguide.com/snorkeling/
                yup pulau payar di langkawi..tp hanya boleh balik hari, tak boleh bermalam di sana

                Comment


                • #9
                  Originally posted by konarbaring View Post
                  pulau payar kat langkawi rupanya, menarik ni

                  http://langkawiguide.com/snorkeling/
                  Pernah try trip sehari Pulau Payar ni .. ok la , ada banyak Baby Shark doo doo doo ... tapi x gigit orang ..
                  Pagi kul 9am dari Jeti Kuah kemudian kul 5pm mcm tu balik ...

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by KucingKelabu View Post

                    Pernah try trip sehari Pulau Payar ni .. ok la , ada banyak Baby Shark doo doo doo ... tapi x gigit orang ..
                    Pagi kul 9am dari Jeti Kuah kemudian kul 5pm mcm tu balik ...
                    brapa kos trip satu hari ni? booking kt mana?

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by konarbaring View Post

                      brapa kos trip satu hari ni? booking kt mana?
                      Kami beli di Jeti Kuah , ada pakej kat situ ...Dalam 50/person(sekali makan) tapi depend on season ...

                      Comment


                      • #12
                        Macam seronok je Pulau Payar ni..memang pegi pepagi..then balik petang ye? Cukup ke sehari? Puas berjalan?

                        Comment


                        • #13
                          snorkeling tak perlu lesen diving kan ? heheh, sapa2 pun boleh kan?

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by konarbaring View Post
                            snorkeling tak perlu lesen diving kan ? heheh, sapa2 pun boleh kan?
                            Tak perlu , just a goggle and the Fin (if necessary) or a life jacket untuk noob swimmer haha ...

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by KucingKelabu View Post

                              Tak perlu , just a goggle and the Fin (if necessary) or a life jacket untuk noob swimmer haha ...
                              good. kena ajak ramai ramai geng ni.tak pernah snokeling lg. life jacket satu.......heheh

                              Comment

                              Working...
                              X