Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tempat Menarik Berdekatan Highway Utara Selatan.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tempat Menarik Berdekatan Highway Utara Selatan.

    tiap kali musim cuti confirm highway penuh, sekali sekala nak divert ke jalan luar kalau-kalau ada tempat menarik untuk singgah.

    kalau kat ipoh biasa pegi yik mun - tempat minum kopi dgn pau

    kalau otw balik perlis boleh singgah penang sat.

    ada idea selain tu? heheh..

  • #2
    Felda Residence ada kolam air panas pelbagai suhu. Exit Slim River.

    Comment


    • #3
      Dari utara ke selatan, untuk yang kaki shopping..ade 4 premium outlet yg sangat dekat dengan highway, boleh exit dari highway untuk shopping di premium outlet berikut;

      ‚Äč
      1. Penang Design Village
      2. Genting Highland Premium Outlet
      3. Melaka Freeport A Famosa Outlet
      4. Johor Premium Outlet

      Comment


      • #4
        kalau menghala ke tempat paling hujung di Malaysia, boleh try Cendol Jo berdekatan dengan Changlun, Kedah. Kat situ juga ada gulai itik dan ayam kampung bagi yang kelaparan dalam perjalanan ke Utara...

        Comment


        • #5
          paling tidak...boleh try Ramly's Restaurant, ada di RnR Gurun hala utara dan selatan. Menjual semua jenis makanan Ramly. Rasenya menu yg terbaru adalah Lamb chop...mmmmhh

          Comment


          • #6
            Originally posted by imrankhalid View Post
            paling tidak...boleh try Ramly's Restaurant, ada di RnR Gurun hala utara dan selatan. Menjual semua jenis makanan Ramly. Rasenya menu yg terbaru adalah Lamb chop...mmmmhh
            Ramly burger, memang legend .

            Comment


            • #7
              Originally posted by konarbaring View Post

              Ramly burger, memang legend .
              banyak dah menu menu baru dari Ramly sekarang..paling best daging kambing dia...fuhhh

              Comment


              • #8
                Amanjaya area pun menarik untuk singgah, ada Maidin Mall, Theme Park Movie Animation Park Studio

                Comment


                • #9
                  Originally posted by backpacker View Post
                  Amanjaya area pun menarik untuk singgah, ada Maidin Mall, Theme Park Movie Animation Park Studio
                  kat sg petani kan? memang tepi exit tol

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by backpacker View Post
                    Amanjaya area pun menarik untuk singgah, ada Maidin Mall, Theme Park Movie Animation Park Studio
                    worrrr...movie animation park studio, rare nih. sure kene pegi try nih, good info

                    Comment

                    Working...
                    X