Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kedai-kedai di Masjid India Terbakar

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kedai-kedai di Masjid India Terbakar

    Kalau sebut pasal shopping best kat KL, jalan masjid india punya kedai-kedai la mmg famous. Rasa tak lengkap kalau tak pergi berjalan ke situ especially untuk shopping raya.

    Tapi tragedi mmg tak terjangka. Sian orang yang meniaga kat situ.

    Tragedi kebakaran Jalan Masjid India, ramai sedih tak dapat 'shopping' raya

    KUALA LUMPUR: Warga kota terkesan dan sedih dengan tragedi kebakaran yang menimpa lebih 30 gerai di Jalan Masjid India, ibu negara.

    Kebakaran itu bukan hanya merugikan para peniaga, namun buat mereka yang gemar membeli-belah di sekitar kawasan berkenaan yang sememangnya menyajikan pelbagai barangan kelengkapan raya.

    Ia juga menjadi destinasi membeli-belah yang wajib dikunjungi buat mereka yang berkunjung ke Kuala Lumpur untuk membeli-belah.

    Selepas bazar ikonik ibu kota di Jalan Tuanku Abdul Rahman (TAR) dipindahkan ke Jalan Raja, kini hanya tinggal bazar Jalan Masjid India yang menjadi nostalgia warga kota untuk membeli-belah.

    Di laman media sosial Twitter, rata-rata netizen melahirkan rasa sedih, terkejut dan kecewa apabila bazar di Jalan Masjid India itu mengalami kebakaran.




    Source: http://www.astroawani.com/berita-mal...ng-raya-208154

  • #2
    Semoga Allah permudahakan peniaga-peniaga disitu. teringat masa dok kl memang confirm pi shopping baju raya kat situ

    Comment


    • #3
      Sian depa..sumber rezeki kan..habis stok barang2 pun terbakar ..cam mane la nak cari ganti

      Comment


      • #4
        Huhu ...lama dah tak pergi shoping sana ..kenangan zaman kecik kecik nak pulak kalau malam raya .. yela orang KL time ni lah nak enjoy ...jalan jalan cuci mata sampai pagi .... syok tgk orang jual offer last minit ...huhu jadi kenangan ....

        Comment


        • #5
          Saye pun penah rase..zaman bujang2 dulu..last minit shopping sebelom balik kampung..murah nye lain macam..

          Comment


          • #6
            Dengar ceta dah bukak balik ...tak sure la betul ke tak ...Jalan TAR pun dah pindah ke Dataran Merdeka eh ? tak berkesempatan lagi nak pergi ..

            Comment

            Working...
            X