Announcement

Collapse
No announcement yet.

Geely buat keret elektric

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Geely buat keret elektric

    Tak lama lagi sampai malaysia kot, proton rebadge.

    Bagus jugak, kalau nak tunggu tesla masuk, lambat lagi lah kot.

    Nak merasa gak camne feel bawak kereta electric.

    Chinese carmaker Geely, owners of Volvo, Lotus, and others, is on the offensive once again with a new all-electric EV brand: Geometry.

  • #2
    Maybe next 5 dah semua fully elektrik?

    Comment


    • #3
      Originally posted by backpacker View Post
      Maybe next 5 dah semua fully elektrik?
      rasanya tak. pulak tu kita takda polisi scrap kereta. sini org beli kereta pakai sampai mati...heheh

      5 tahun ada significant jumlah kereta elektrik kot. 20-35% maybe.

      still ada isu range anxiety, takut betteri abis..hehe..nak cas pulak lama.tambahan, harga sofar 100k ketas....so takes time jugak nak masuk 20% pun.....agak ambitious gak tu.

      unless, ada company boleh shake range harga bawah rm60k, dengan range batteri >400km percharge, super charger less than 2 min, maybe adoption akan mencanak. degn pakej2 menarik ofkos. cukai dll.

      Comment


      • #4
        Originally posted by konarbaring View Post

        rasanya tak. pulak tu kita takda polisi scrap kereta. sini org beli kereta pakai sampai mati...heheh

        5 tahun ada significant jumlah kereta elektrik kot. 20-35% maybe.

        still ada isu range anxiety, takut betteri abis..hehe..nak cas pulak lama.tambahan, harga sofar 100k ketas....so takes time jugak nak masuk 20% pun.....agak ambitious gak tu.

        unless, ada company boleh shake range harga bawah rm60k, dengan range batteri >400km percharge, super charger less than 2 min, maybe adoption akan mencanak. degn pakej2 menarik ofkos. cukai dll.
        Perghhhhh . Hebat analisa konarbaring
        ..

        Comment


        • #5
          Originally posted by radhiahjalal View Post

          Perghhhhh . Hebat analisa konarbaring
          ..
          kahkahkah....ada gaya pemerhati industri tak?...hihihi

          Comment

          Working...
          X