Announcement

Collapse
No announcement yet.

Malaysia Akan Mula Gunakan 5G tahun 2021

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Malaysia Akan Mula Gunakan 5G tahun 2021

    nampaknya kerajaan akan push 5G secepat mungkin, dan kita mungkin akan jadi negara pertama di asia utk implement nye seluruh negara.

    smartphone latest pun sudah mula keluarkan model2 5G

    dengan kepantasan upload n download berganda-ganda. dijangka lebih banyak video yg akan ditonton pada smartphone.

    website pun akan lebih dynamic berbanding sekarang.
    SKMM telah mengadakan sebuah acara khusus pada minggu ini, dimana mereka berkongsi sejumlah perkara mengenai perancangan dalam arena 5G di Malaysia. Menyentuh mengenainya, wakil SKMM turut menyasar…

  • #2
    Rasa macam 4G dah laju dah ni ....5G laju mcm mana pulak ... kalah fiber 1000Mbs ?

    Comment


    • #3
      bukan ada issu Huawei spying ke pada 5G kan?

      Comment


      • #4
        Originally posted by BeruangKutub View Post
        Rasa macam 4G dah laju dah ni ....5G laju mcm mana pulak ... kalah fiber 1000Mbs ?
        4G max 100mbs, kalau 5g 100 kali ganda....up to 10gbs....itu teori la....atleast 1gbs, macam unifi 2019 pun menarik dah.

        Comment


        • #5
          Pergh..lagi hebat, lagi byk manfaat dan dalam masa yang sama kene lebih lagi pemantauan..

          Comment


          • #6
            Originally posted by imrankhalid View Post
            Pergh..lagi hebat, lagi byk manfaat dan dalam masa yang sama kene lebih lagi pemantauan..
            hp pun kena tukar dah tu...heheh...pandai depa...

            Comment

            Working...
            X