Announcement

Collapse
No announcement yet.

What is famous in Malaysia for food

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • What is famous in Malaysia for food

    Malaysia memang famous dengan food...makanan merata-rata..dalam media sosial penuh dengan gambar makanan..kadang tu siap buat review pasal makanan semata..ada gak yang sanggup melancong ke sesuatu tempat sebab makanan yang viral..

    Kalau nak survey makanan ape yang famous kt Malaysia ni ikut kawasan, boleh la follow link kat bawah..menarik tau

    https://blog.traveloka.com/en/
    https://www.tripadvisor.com.my/Resta...rsekutuan.html
    https://nerdnomads.com/must-try-restaurants-in-kl
    https://thesmartlocal.com/read/good-local-food-kl

  • #2
    Food is malaysia culture..bila dengan foreigner sebut malaysia..mesti diorg sebut pasal food ..macam nasi lemak, roti canai, teh tarik ..betul..tak caya cer tnye

    Comment


    • #3
      Syurga makanan, unik Malaysia sebab ada 3 kaum dengan budaya makanan yang berbeza. Takda di negara -negara lain.

      Comment


      • #4
        Setuju sangat..no 2 obesity country in Asia kalau tak salah la..gemukkkkk wei

        Comment


        • #5
          But ape ke hal..eat while you can..kalau sakit fikir kemudian ke? ahahahha

          Comment


          • #6
            Originally posted by cocoberry View Post
            But ape ke hal..eat while you can..kalau sakit fikir kemudian ke? ahahahha
            heheh...beringat selalu, bill hospital pun sekarang bukan murah. huhhu

            Comment


            • #7
              https://edition.cnn.com/travel/artic...ood/index.html
              I just found these 40 foods to try when in Malaysia.

              Comment


              • #8
                Originally posted by vaibh View Post
                https://edition.cnn.com/travel/artic...ood/index.html
                I just found these 40 foods to try when in Malaysia.
                Malaysia is food heaven!

                Comment


                • #9
                  First is mee goreng mamak tu..perghhhh terliur dah ni

                  Comment


                  • #10
                    Malaysian dan food tak dapat dipisahkan..memang melambak makanan kat malaysia ni...

                    Comment


                    • #11
                      Kedai Makanan kat Malaysia ni bukak 24 jam ...rasanya kat Malaysia je macam tu ...tempat lain rasanya tak macam tu .... paling paling ..bar-bar dan club-club buka sampai awal pagi ...Malaysia Mamak dan 7-Eleven penuh merata merata 24 jam sehari ... haha tak campur gerai gerai tepi Jalan lagi ,,

                      Comment

                      Working...
                      X