Announcement

Collapse
No announcement yet.

Should I buy the Perodua Aruz? I travel alot.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Should I buy the Perodua Aruz? I travel alot.

    Anyone dah usha Perodua Aruz? Patut ke beli? Sesuai ke untuk jenis yang banyak travel ni?

    Perodua Aruz 1.5 X – RM72,900

    Mekanikal:
    • Enjin 1.5 liter 2NR-VE Dual VVT-i
    • 1,496 cc, empat silinder, petrol
    • 105 PS pada 6,000 rpm, 136 Nm tork pada 4,200 rpm
    • Transmisi automatik empat-kelajuan torque converter
    • Eco Idle, ciri start/stop automatik bagi enjin
    • Kadar penggunaan minyak 15.6 km per liter
    Luaran:
    • Lampu utama LED dengan fungsi “Follow Me Home”, tanpa On/Off automatik
    • Tanpa lampu kabus halogen hadapan
    • Rim aloi 17-inci dwi tona
    • Tanpa landasan pada bumbung
    • Tanpa diffuser krom pada bampar depan
    Dalaman:
    • Tempat duduk fabrik
    • Stereng material Urethane dengan butang kawalan audio, tiada balutan kulit
    • Tanpa butang Bluetooth untuk jawab panggilan
    • Unit utama multimedia tujuh-inci, tanpa Smartlink dan tiada HDMI
    • Tayar ganti saiz penuh, dengan rim 17-inci sama
    • Pengimbas TnG binaan dalam
    • Port pengecas bagi ketiga-tiga barisan (USB di barisan satu dan dua, soket 12V di barisan ketiga)
    • Pendingin hawa zon tunggal manual, dengan paparan digital dan memori
    • Stereng larasan tinggi-rendah, bukan teleskopik
    • Corong pendingin hawa belakang (blower sahaja)
    • Sistem tanpa kunci dengan butang Push Start
    Keselamatan:
    • Enam beg udara
    • VSA
    • ABS + EBD + BA
    • Bantuan Mula Mendaki dan Kawalan Menuruni Bukit
    • Isyarat Berhenti Kecemasan
    • Tujuh amaran tali keledar berasingan
    • Dua ISOFIX (hanya pada barisan kedua)

    Perodua Aruz 1.5 Advance – RM77,900

    (Tambahan)

    Luaran:
    • Lampu utama LED dengan fungsi “Follow Me Home” dan On/Off automatik
    • Landasan pada bumbung
    • Diffuser krom dan lampu kabus pada bampar hadapan
    Dalam:
    • Kemasan krom dan hitam berkilat pada bahagian papan pemuka dan panel pintu
    • Unit utama multimedia tujuh-inci dengan Smartlink dan HDMI
    • Stereng balutan kulit, dengan butang kawalan audio dan Bluetooth untuk telefon
    • Tempat duduk balutan kulit
    • Tombol gear balutan kulit
    • Perakam video digital (DVR)
    Keselamatan:
    • Advanced Safety Assist 2.0 (Front Collision Warning, AEB dengan Pedestrian Detection, Front Departure Warning, Pedal Misoperation Control).

    Sumber: https://paultan.org/2019/01/15/perod...h-varian-x-av/

  • #2
    Basically sama macam Toyota Rush … yang telah diberi taste Malaysia dan lagi Murah haha

     

    Comment


    • #3
      kalo tengok spec memang sangat menarik. Maintenance perodua ni dari segi sparepart pun murah

      Comment


      • #4
        Dengar komen-komen netizen servis proton x70 tu mahal .... standar keta mewah, perodua Aruz ni tak dengar lagi ...tak jumpa atas jalan pun lagi ...

        Comment


        • #5
          Saya jumpe dah..futuristik la..memang setanding RUsh and BRV la kot..

          Comment


          • #6
            Biasa nya ade kelebihan dan kekurangan bile kite beli kereta tempatan..fiist batch will always the best..nak beli..beli skang

            Comment


            • #7
              aruz bukan lawan x70, tapi proton n perodua dia dah lama rival, org suka gak bandingkan.

              segment lain2 , target market pun lain2 tu.

              Comment


              • #8
                ok ja perodua dari segi kualiti bagus...harap proton pun lebih baik dengan x70 ni

                Comment

                Working...
                X