Announcement

Collapse
No announcement yet.

Booking com agoda ect kena warning

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Booking com agoda ect kena warning

    elok juga kena warning tu,

    memang dah biasa taktik booking com, agoda dll ni. depa kalo boleh nak kita order sekarang. lepas tu harga kadang2 tak release semua, bila nak bayar / last min baru nampak actual cost.memang kadang rasa misleading.

    bagus persatuan pengguna depa, sangat aware n proaktif

    Some of the world's biggest hotel booking sites have agreed to stop engaging in shady marketing tactics like pressure selling and misleading discounts following an investigation from the UK's consumer protection group.

  • #2
    memang Agoda ni kadang-kadang sakit hati ...dah berapa kali kena ..Agoda guna booking.com pulak ..pastu status pending je ...nak cancel tak boleh .... pernah kena juga kat oversea ..kena bayar dulu dia kaunter padahal dah potong kredit kad ... pening lah agoda dengan booking.com ni ...

    sekarang guna Traveloka je malas nak pening ..takde kos hidden lagi senang nak check price

    Comment


    • #3
      Originally posted by BeruangKutub View Post
      memang Agoda ni kadang-kadang sakit hati ...dah berapa kali kena ..Agoda guna booking.com pulak ..pastu status pending je ...nak cancel tak boleh .... pernah kena juga kat oversea ..kena bayar dulu dia kaunter padahal dah potong kredit kad ... pening lah agoda dengan booking.com ni ...

      sekarang guna Traveloka je malas nak pening ..takde kos hidden lagi senang nak check price
      tak pernah lg guna traveloka, nnti nak gaklah

      Comment


      • #4
        Ade isu gak ye..pernah tak jumpe booking hotel kat negara lain, pergi ke negara lain..??

        Comment


        • #5
          Jom guna Traveloka pulak!

          Comment


          • #6
            Ok traveloka pun best..

            Comment


            • #7
              Tapi booking ni kalau guna kat Negara lain macam lebih sesuai sebab dia tak kena bayar terus guna Kredit Kad ..dia just hold dulu ...kat Hotel baru kena bayar .. so selamat sikit la ..incase apa apa ..

              Comment


              • #8
                Originally posted by BeruangKutub View Post
                Tapi booking ni kalau guna kat Negara lain macam lebih sesuai sebab dia tak kena bayar terus guna Kredit Kad ..dia just hold dulu ...kat Hotel baru kena bayar .. so selamat sikit la ..incase apa apa ..
                ooo yeke, tak biasa gi oversea lg. frequent traveller mesti perasan banda2 camni. good info

                Comment

                Working...
                X