Announcement

Collapse
No announcement yet.

Smoking Ban Malaysia Started

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Smoking Ban Malaysia Started

    Smoking ban di Malaysia dah pun bermula sejak 1/1/2019..tapi seakan nya kurang di beri perhatian oleh perokok tegar di Malaysia. Tindakan pihak berkuasa pun nampaknya belom jelas..

    Perokok tegar pun masih berani lagi merokok di kedai-kedai makan ..tak kurang juga yang menjadikan smoking ban atau larangan merokok ini macam suatu gurauan..

    Ape lagi cara yang boleh dibuat untuk meningkatkan kesedaran perokok tegar? Diorang ni annoying tau..mentang2 la duti rokok tu penyumbang pendapatan kepada negara..tak sedar diri betul!
    KUALA LUMPUR (Bernama):– The no-smoking ban in food premises imposed by the Health Ministry may have begun at midnight as a new year dawned, but many smokers can be seen flouting it on Jan 1.

  • #2
    diorang tengah adapt budaya larangan merokok tu hehe..maklumlah dulu dimana2 saja boleh hisap rokok. enforcement kena kerja lebih sikit kut

    Comment


    • #3
      Hahaha ..ambil mase ye..jangan pulak ni, penguatkuasa pun macam lupe je adenya smoking ban kat Malaysia ni

      Comment


      • #4
        Tapi kena adalah tempat untuk smoking tu pulak ... kalau ban langsung ... susah juga ...manusia bukan boleh trus berubah dengan drastik

        Comment


        • #5
          sofar memang smooth je kt kangar ni. walau pun masih ada seorang dua yg buat tak faham, tapi umum memang dah tak hisap rokok kt mamak macam dulu.

          nampak mak bapak pun happy je bwk anak2 makan kt mamak sbb dah takde sgt org yg hisap rokok.

          kalau aku pun, malu gakla nak hisap dah, sebab orang lain pun tak hisap.

          Comment

          Working...
          X