Announcement

Collapse
No announcement yet.

Langkah Keselamatan bila Kereta Terjunam ke dalam Air

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Langkah Keselamatan bila Kereta Terjunam ke dalam Air

    Mungkin ini boleh menjadi panduan kita semua..malang tidak berbau..kadang tu kite drive elok dah..tapi terlibat juga dengan kemalangan..moga mendapat manfaat daripada artiket ini.
    Beberapa hari lalu telah tular di laman media sosial dan juga rangkaian berita nasional tentang kemalangan jalan raya yang cukup menggemparkan negara. Kemalangan yang berlaku di Jambatan Pulau Pina…

  • #2
    Its good to know..mana lah tau kan..

    Comment


    • #3
      Tapi sekarang ni ramai pakai Safety Tinted kat tingkap , rasanya susah nak pecah dia just berderai .... hmm

      Comment


      • #4
        boleh pakai besi kt head rest , kalau nk hentak rasanya memang tak boleh.sbb ada air, akan limitkan berapa kuat kita boleh hentak.cungkil sampai pecah lebih practikal.

        Comment


        • #5
          Yezza..betul jugak tu..besi kat head rest..yang penting tak panik

          Comment


          • #6
            Tapi sebenarnya ..yang paling penting adalah bukak tingkap sebelum nampak macam nak jatuh parit ... dan kalau tak boleh sangat ...relax biar air penuh masuk dalam kereta ...so pressure jadi sama dalam dan luar ...amik nafas panjang2 tolak pintu ..teorinya mcm tu lah ...reality susah nak cakap huhu

             

            Comment


            • #7
              Originally posted by BeruangKutub View Post
              Tapi sebenarnya ..yang paling penting adalah bukak tingkap sebelum nampak macam nak jatuh parit ... dan kalau tak boleh sangat ...relax biar air penuh masuk dalam kereta ...so pressure jadi sama dalam dan luar ...amik nafas panjang2 tolak pintu ..teorinya mcm tu lah ...reality susah nak cakap huhu
              menarik video ni. memang kena cool n jgn panic.

              yg penting kena buka tingkap secepat yg mungkin sblm power window dah tak function.pastu bru buka tali pinggang n buka pintu.

              cuma contoh kat atas tu yg tunggu tenggelam baru buka pintu mcm tak practikal utk air yg kuat / sedang mengalir.

              Comment

              Working...
              X