Announcement

Collapse
No announcement yet.

Camne nak advertise / join airbnb?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Camne nak advertise / join airbnb?

    haluuu geng. Ade sapa2 tak tau camne nk join Airbnb ye? Tu bukan malaysia punye kan?


  • #2
    Register dulu airbnb, dalam apps die ade menu utk register as host..then follow step..ade requirement bagai. Hehehe ..and bile nak start nanti ade airbnb yg akan tengok rumah..

    Comment


    • #3
      Ada yang berpengalaman buat ke ? ada trend sekarang ni sewa rumah pastu buat airbnb ni ..especially kat tempat-tempat tourist attraction ....tourist byk guna airbnb ni ... kita agoda dgn traveloka je selalu

      Comment


      • #4
        Sharekan yea sapa yang berpengalaman ....ada kawan buat ajak buat kat Bali tapi mcm tak confident ....pull duit ramai2 ...sewa setahun terus pastu masuk airbnb ..katanya boleh return dalam 4 bulan, lagi 6 bulan profit ... katanya lah ..percaya belom lagi

        Comment


        • #5
          Originally posted by BeruangKutub View Post
          Sharekan yea sapa yang berpengalaman ....ada kawan buat ajak buat kat Bali tapi mcm tak confident ....pull duit ramai2 ...sewa setahun terus pastu masuk airbnb ..katanya boleh return dalam 4 bulan, lagi 6 bulan profit ... katanya lah ..percaya belom lagi
          macam sangat menarik idea ni...hmmmm

          Comment


          • #6
            Tapi kene cari orang yang managr la..kalau servis apartment tu lain la cite sebab ade yg ngemas..kene bayar upah orang kemas pulak

            Comment


            • #7
              Originally posted by mykancilLtoS View Post
              Tapi kene cari orang yang managr la..kalau servis apartment tu lain la cite sebab ade yg ngemas..kene bayar upah orang kemas pulak
              boleh jugak kemas pakai upah, ada agensi sediakan maid perhour

              Comment


              • #8
                hmmm boleh dipertimbangkan..tapi kawasan pun kene pilih..dekat dengan town, tempat makan

                Comment

                Working...
                X