Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tempat Percutian Meranik Di selangor

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Tempat Percutian Meranik Di selangor

  Selangor mungkin telah menjadi biasa di telinga kita. Susun atur kawasan ini agak dekat dengan kuala lumpur. Selangor merupakan salah satu daripada negeri-negeri di Malaysia. Kemajuan ekonomi yang mula muncul di kawasan ini juga dilihat dalam sektor pelancongan.

  Selangor merupakan salah satu daripada tiga belas negeri di Malaysia. Ia terletak di pantai barat Semenanjung Malaysia dengan keluasan kira-kira 125,000 kilometer persegi. Terletak 40 km dari Kuala Lumpur, Selangor menawarkan banyak tempat-tempat menarik untuk pelancong. Berikut adalah tempat-tempat pelancongan di Selangor.

  Sebagai salah satu kawasan yang mempunyai ekonomi yang paling maju di Malaysia, Selangor juga bertujuan untuk mempromosikan pelancongan di rantau ini. Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan satu laman web khas untuk membincangkan dan memberikan maklumat kepada pelancong bakal tentang kawasan pelancongan yang bernilai. Laman web ini adalah sangat berguna untuk pelancong yang ingin melawat Malaysia. Inilah tempat percutian menarik di selangor:

  1. Batu Caves
  2. Taman Rekreasi Sunway Lagoon
  3. Pulau Carey
  4. Sunway Piramid

  Dipetik dari laman :
  Cipta akaun atau log masuk ke Facebok. Berhubung dengan rakan, ahli keluarga dan individu lain yang anda kenal. Berkongsi foto dan video, menghantar...
  Last edited by vanesa; 03-08-18, 07:31 AM.

 • #2
  Pulau Carey belum pernah pergi..apa yg menarik ya?

  Comment


  • #3
   ye ..selain 3 atas , pulau carey yang tak pernah pergi ? ada apa disana ? taman negara ke apa ?

   Comment

   Working...
   X