Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tempat makan best di perlis

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tempat makan best di perlis

    banyak kali org datang perlis dok tnya, kt mana tmpat makan best. Ni list beberapa yg biasa.

    anjung keli - untuk lunch, nasik berlauk
    al saggof - sarapan pagi - bnyk pilihan makanan
    capati labu sayong - capati lah ;p, buka sampai malam
    laksa kak su - kena makan dgn pulut bakar baru best dgn air rosell
    hi tien - sea food style masakan cina
    ikan bakar api-api - makan tepi sungai

    stakat tu yg teringat. kalo ada lagi boleh tambah ye..



  • #2
    Jalan-jalan perlis tak menarik kalau tak makan-makan kan..mai tambah sikit..

    Laksu lain selain laksa kak su - laksa adna, kuala perlis
    Lunch lauk kampung selain anjung keli - restoran sungai bakong (berdepan anjung keli)

    Comment


    • #3
      Kalau nak try Kari Kepala Ikan best, boleh de tour skit ke Kodiang, Kedah, 5 min je dari Bandar Arau .... Kari Kepala Ikan Pak Nan, sebelah balai polis. Memang terangkat !!!

      Comment


      • #4
        kalau nak best sandwich dan kopi boleh cuba di Ngopi pekan Kangar. Lot belakang bank CIMB

        Comment


        • #5
          kalo untuk geng geng kayuh basikal ni boleh pi dekat Gereg Cafe Kangar, sebelah ada kedai basikal professional Vita Bicycle...sambil servis basikal.boleh layan kopi kaw....location berhadapan Mes Polis Kangar

          Comment


          • #6
            Banyak jugak tempat makan di perlis ye..kalau jenjalan on weekend..confirm tak habis cover tempat makan yang dah senarai kat atas ni.

            Comment


            • #7
              Bukan setakat banyak tempat makan, yang penting harga pon murah...

              Comment


              • #8
                port sarapan baru, warung dekat traffic light PPK bintong. nasik lemak, pulut ikan masin, roti canai.

                Comment


                • #9
                  Kalau di Pauh, boleh try breakfast di Wan Su Capati...capati dia lembut dan hot. Dulu dikenali sebagai Capati On Wheel...sebab dia berniaga dengan Food Truck, sekarang dah bukak kedai. Selain capati, Mee Kari die pon syok jugak

                  Comment


                  • #10
                    capati simpang 4 beseri, capati dia kembung n tak padat mcm capati biasa.prefer yg ni berbanding kat bintong.

                    Comment


                    • #11
                      Restoran api-api ikan bakar pun recommended for seafood lovers..
                      Restoran Api Api Kuala Perlis, Perlis, Perlis, Malaysia. 76 sukaan. Restoran Makanan Laut
                      Last edited by radhiahjalal; 08-04-18, 05:07 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Capati Melayu banyak di Perlis, Di Arau ada Capati Arau, dan di Kangar ada Capati Buyung

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by radhiahjalal View Post
                          Restoran api-api ikan bakar pun recommended for seafood lovers..
                          yang ni blom try lagi

                          Comment

                          Working...
                          X