Announcement

Collapse
No announcement yet.

Isu nama di tiket MAS

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Isu nama di tiket MAS

    Masa cuti sekolah yang lalu, kami ke Jakarta dengan penerbangan MAS. TIket kami dibeli oleh rakan lain..masa nak check in tu, kami tengok nama yang didaftar tak sama dengan nama sebenar..disebabkan tiada pengalaman, kami ingat memang tak ape aje lah..takkan la rakan kami saja2 masukkan nama yang tak betul..so kami biarkan sahaja..

    Sampai di kaunter untuk check in luggage, staff MAS di kaunter bagitau, kami kene betulkan dulu nama yang salah...haa!! tercengang la kami..maka, kami pun ke kaunter customer service. Rupanya untuk betulkan nama di tiket tu, kami kene bayar lagi RM150 untuk satu nama yang dibetulkan..memang terkejut sangat la..ingatkan percuma..nothingis free in this world ye

    Pengajarannya, kalau dah tahu nama tak sama, jangan berangan la dapat naik jugak kapal terbang tu..sila perbetul sebelom check in. Yang tu FOC ja..

    Ingat ya...

  • #2
    Terima kasih kerana cadangan itu tetapi anda perlu tahu tentang negara yang anda akan pergi dan anda juga perlu tahu mengenai negara mereka seperti yang saya nyatakan wonderfly promo code.
    Last edited by collectoffers; 25-01-19, 02:53 PM.

    Comment


    • #3
      sama la..saya pun terkena..tapi katanya sistem pembelian online MAS yang ada masalah masa key in nama tu?

      Comment


      • #4
        Originally posted by backpacker View Post
        sama la..saya pun terkena..tapi katanya sistem pembelian online MAS yang ada masalah masa key in nama tu?
        Kalau macam tu, tak boleh la caj pada pelanggan..tak susah mane pun menukar nama rasenya..huhu

        Comment


        • #5
          Just take action at our side..nak bergaduh or nak viral boleh je..tapi malas la..tak kuasa adik

          Comment

          Working...
          X